Πώς επιτυγχάνεται η επιχειρηματική ανάπτυξη;

Καθώς οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις υπερβαίνουν το 95% των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων και αποτελούν περίπου το 85% της αγοράς εργασίας, η ανάπτυξή τους θα επιφέρει άμεσο θετικό αποτέλεσμα στην οικονομία και στη ζωή των ανθρώπων και των κοινωνιών. Από το ξεκίνημα του The People’s Trust, μία από τις βασικές στρατηγικές μας προτεραιότητες ήταν να βοηθήσουμε τους ωφελούμενούς μας να έχουν τον μεγαλύτερο δυνατό αντίκτυπο. Αλλά και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Αυτό θα επέτρεπε με την πάροδο του χρόνου σε κάθε μία από τις μικρές επιχειρήσεις που υποστηρίζουμε να είναι και να παραμένει βιώσιμη. Με άλλα λόγια, για να αυξήσουμε το όφελος που προσφέρει η οικονομική αρωγή μας, θα πρέπει να βοηθήσουμε τους ωφελούμενούς μας. Όχι μόνο να αξιοποιήσουν της δυνατότητές τους, αλλά και να τις υπερβούν. Αυτό είναι ανάπτυξη.

Για να επεκταθεί μια επιχείρηση χρειάζεται να δημιουργήσουμε τις σωστές συνθήκες για την ανάπτυξή της. Να οργανώσουμε τη βασική υποδομή και τη λειτουργία της. Με τέτοιον τρόπο ώστε να αποκτήσει μια στέρεα βάση που θα οδηγεί σε μέγιστη παραγωγικότητα. Να καλλιεργήσουμε τη δυνατότητα αύξησης των πωλήσεων. Πώς; Ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον κίνδυνο μη απόδοσης. Μετά από τρία χρόνια λειτουργίας και έχοντας υποστηρίξει 250 και πλέον ωφελούμενους, μάθαμε αρκετά. Κυρίως για το πώς οι επιχειρηματίες μπορούν να πετύχουν την επέκταση μιας μικρής ή πολύ μικρής επιχείρησης.

 

Δεν είναι εφικτό για όλους

 

Μάθημα πρώτο: η επέκταση δεν είναι αυτοσκοπός. Η απόφαση ενός επιχειρηματία προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να λαμβάνεται μόνο κάτω από ορισμένες συνθήκες. Δεν είναι εύκολη επιλογή. Και σίγουρα δεν πρόκειται για μια διαδικασία που ταιριάζει σε όλους. Πρέπει να ληφθούν υπόψη όλα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προϊόντος. Της αγοράς και του ίδιου του επιχειρηματία. Επίσης και οι οικονομικές δυνατότητες, τα οφέλη και οι περιορισμοί μιας πλήρως αναπτυγμένης επιχείρησης.

 

Το αυγό έκανε την κότα

 

Η ακόλουθη σκέψη αποτελεί περισσότερο συμβουλή παρά «μάθημα», χωρίς αυτό να μειώνει τη σημασία της. Πολλοί ιδιοκτήτες νέων επιχειρήσεων περιμένουν να «πάνε καλά» οι δουλειές . Και ύστερα να επενδύσουν στην ανάπτυξή της. Αν και αυτός ο συνδυασμός ελεγχόμενης έναρξης και οργανικής ανάπτυξης έχει τα πλεονεκτήματά του, είναι σπάνιο να επιτευχθεί. Στη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, είναι πολύ πιο λογικό να ρισκάρει κανείς δημιουργώντας κάποιο χρέος ή να παραιτηθεί από ένα τμήμα της επιχείρησής του με την αύξηση των ιδίων κεφαλαίων τρίτων, ώστε να επενδύσει στην υποδομή που είναι απαραίτητη για την ανάπτυξή της. Η ανανέωση του εξοπλισμού, η πρόσληψη περισσότερων και ικανότερων ανθρώπων, η προώθηση του προϊόντος σας προτού χρειαστεί να πουλήσετε για να παραμείνετε ενεργοί. Όλα αυτά αποτελούν ιδανικά παραδείγματα αποφυγής της λογικής «περιμένω μέχρι να έρθει η κατάλληλη στιγμή».

 

Μην περιμένεις, καινοτόμησε!

 

Παλιότερα επικρατούσε η εξής θεωρία. Ότι αποτελεί πλεονέκτημα για μια επιχείρηση το να εξακολουθεί να υπάρχει 100 χρόνια μετά την ίδρυσή της. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις είναι κυρίαρχες. Για έναν πολύ σημαντικό λόγο: εισέρχονται σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς.

Έχετε μια παλαιού τύπου επιχείρηση; Είναι πιθανό μερικοί πιτσιρικάδες που δουλεύουν από το γκαράζ του σπιτιού τους να ετοιμάζονται να επικρατήσουν στον τομέα σας. Όταν δεν προχωράμε μπροστά, πάμε πίσω. Η αλήθεια είναι ότι ίσως οι συνθήκες σήμερα δεν είναι οι ιδανικές για να παίρνουμε ρίσκα και να καινοτομούμε. Να προωθούμε καινούργια προϊόντα και υπηρεσίες. Να επενδύουμε σε νέες τεχνολογίες που δεν έχουν ακόμα δοκιμαστεί. Αλλά ταυτόχρονα είναι πιο οικονομικό και πιο εύκολο από ποτέ να τολμήσει κανείς να κάνει όλα τα παραπάνω. Εάν πιστεύεις ότι οι αλλαγές στην τεχνολογία δε σε επηρεάζουν ή ότι έχεις ακόμα χρόνο μέχρι να συμβεί αυτό, είναι πολύ πιθανό ότι αποφεύγεις να σκεφτείς. Και βέβαια, να καταλάβεις τι θα γίνει στο μέλλον και ποια θα μπορούσε να είναι η θέση της επιχείρησής σου σε αυτό.

 

Δεν θα το κάνεις μόνος σου

 

Μία πολύ βασική πρόκληση αντιμετωπίζουν οι μικρές επιχειρήσεις. Να μπορέσουν να προσλάβουν ταλαντούχα άτομα ή να εκμεταλλευτούν καλύτερα εκείνα που διαθέτουν ήδη. Αυτό έχει να κάνει με την προσωπικότητα του ιδρυτή-ιδιοκτήτη. Με το κατά πόσο είναι συγκεντρωτικός και θέλει να έχει τον έλεγχο. Αλλά και με το αν έχει την οικονομική δυνατότητα να απασχολήσει αξιόλογα στελέχη και να τους παράσχει συμβουλές και εκπαίδευση.

Σε έναν κόσμο συνδεδεμένο περισσότερο από ποτέ και σε ένα οικοσύστημα που αναπτύσσεται βασισμένο στην εξειδίκευση, άτομα με κάθε είδους υπόβαθρο προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις όποιες ελλείψεις. Να ανταποκριθούν σε υπάρχουσες ανάγκες και να προσφέρουν στο κοινό τους προϊόντα που δεν γνωρίζαμε την ύπαρξή τους. Με τις καινοτόμες επιχειρήσεις να προσελκύουν ολοένα και περισσότερα κεφάλαια, όλο και περισσότεροι ταλαντούχοι άνθρωποι είναι – και θα παραμείνουν – πρόθυμοι και διαθέσιμοι να συμμετάσχουν σε νέες συναρπαστικές απόπειρες. Από έναν ταιριαστό συνέταιρο έως ένα καλό τμήμα εξυπηρέτησης πελατών, το να βρει κανείς τα κατάλληλα άτομα για να δημιουργήσει μια γερή ομάδα, είτε ως μόνιμους είτε ως εξωτερικούς συνεργάτες, αποτελεί ίσως τον πιο σημαντικό παράγοντα για την επιτυχημένη ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

 

*Του Ερρίκου Αρώνες, Μέλους ΔΣ του The People’s Trust