Το διήμερο 20-21 Οκτωβρίου διοργανώθηκε από την Creative+, τη Δομή Επιχειρηματικότητας & Καινοτομίας του Παντείου Πανεπιστημίου το πρώτο SDGs AI Hackathon και Demo Day-Συμπόσιο, αφιερωμένο στη σύζευξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και των εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης με τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Η διοργάνωση, η οποία φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Παντείου Πανεπιστημίου, αγκαλιάστηκε τόσο από την εσωτερική κοινότητα του Πανεπιστημίου, όσο και από το ευρύτερο οικοσύστημα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Για δύο ημέρες το Πάντειο Πανεπιστήμιο μεταμορφώθηκε στο απόλυτο hub καλλιέργειας κουλτούρας καινοτομίας, μεταφοράς τεχνογνωσίας σε θέματα επιχειρηματικής ωρίμανσης και τεχνολογικών AI λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης.
Με σύνθημα ‘Rise.Innovate…and #tech it easy’, φοιτητικές και ερευνητικές ομάδες του Παντείου Πανεπιστημίου, με βασικά όπλα τη γνώση, τα ερευνητικά δεδομένα και τη δημιουργικότητά τους, και με την πολύτιμη καθοδήγηση των experts-mentors της Creative+ και εκπροσώπων των συνεργαζόμενων φορέων του οικοσυστήματος τεχνολογικής και κοινωνικής καινοτομίας, διαμόρφωσαν και παρουσίασαν τα δικά τους πρωτόλεια (prototypes). Με τη βοήθεια εργαλείων AI & Immersive Tech, σχεδίασαν βιώσιμες καινοτόμες λύσεις, απαντώντας κάθε ομάδα σε μία από τις προκλήσεις των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και της Ατζέντας 2030.
Η Εκτελεστική Διευθύντρια του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης, Αγγελική Κοσμοπούλου, μίλησε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στο πάνελ για «Το Οικοσύστημα Βιωσιμότητας και Τεχνολογικής Καινοτομίας. Πρωτοβουλίες Καινοτομίας για την υλοποίηση των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης», ενώ o Program Manager του The People’s Trust, Νικόλας Καρύδης, στη στρογγυλή τράπεζα για τη «Χρηματοδότηση και Θεσμική στήριξη της Τεχνολογικής και Πράσινης Καινοτομίας και νεοφυούς/ spinoff επιχειρηματικότητας. Συμπράξεις επιχειρήσεων και ερευνητικών οργανισμών».