Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα και ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Women On Top, διοργάνωσαν ένα διήμερο διαδικτυακό φόρουμ για την γυναικεία επιχειρηματικότητα στον χώρο της τεχνολογίας, στις 23 και 24 Ιουνίου, με την υποστήριξη του Αμερικανο-Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.
Στο “Female Tech Entrepreneurs Forum: Preparing for Greece’s Cloud-Based Future” συμμετείχαν Αμερικανίδες και Ελληνίδες επιχειρηματίες και χρηματοδότες από τον χώρο της τεχνολογίας. Το πρόγραμμα αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας του Αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών POWER (Providing Opportunities for Women’s Economic Rise), που έχει ως στόχο να διοργανώσει ομιλίες και διαδραστικά εργαστήρια για γυναίκες που ασχολούνται ή σκέφτονται να ασχοληθούν με την επιχειρηματικότητα, με θεματικές που καλύπτουν ένα εύρος θεμάτων, από την ανεύρεση κεφαλαίων μέχρι τη χρήση των βέλτιστων καινοτομιών.
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του οργανισμού μας, Θάνος Καμπύλης, είχε τη χαρά να συμμετάσχει στο διήμερο φόρουμ και να ακούσει τις εμπειρίες γυναικών επιχειρηματιών, σε θεματικές όπως η χρηματοδότηση, η επιχειρηματική στρατηγική, το pitching, και η εισαγωγή νέων τεχνολογιών στην αγορά.
Την δεύτερη ημέρα, το φόρουμ συγκέντρωσε εκπροσώπους από διαφορετικές πτυχές του οικοσυστήματος της ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας, με στόχο να προτείνει λύσεις για την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας, τη γεφύρωση του έμφυλου χάσματος στις ψηφιακές δεξιότητες αλλά και την έμφυλη ισότητα στον χώρο αυτό.