Οι νέοι μας ωφελούμενοι ανοίγουν τα δικά τους καταστήματα, δημιουργούν μοναδικά προϊόντα και γεμίζουν τις γειτονιές με έμπνευση. Τους καλωσορίζουμε στην κοινότητα του The People’s Trust!
Pet On The Go
Ο Μάνος Τσούτης και ο Γιάννης Μακρυγιάννης, με τη βοήθεια του οργανισμού, ιδρύουν την Pet On The Go. Η εταιρεία θα προσφέρει υπηρεσίες μεταφοράς κατοικίδιων ζώων από και προς κτηνιατρεία και κλινικές, επιχειρήσεις καλλωπισμού, αεροδρόμια, λιμάνια, καθώς και σταθμούς τρένων και λεωφορείων. Προβλέπεται επίσης δυνατότητα μεταφοράς εκτός Αττικής, με ασφάλεια και άνεση για τους τετράποδους επιβάτες.
Η Ευαγγελία Δελένδα και η Φελίσια Αφάρογλου είναι το δίδυμο πίσω από τη Mnous Underwear, η οποία σύντομα θα στεγαστεί στην οδό Σπετσών 99, στην Κυψέλη, με την υποστήριξη του The People’s Trust. Τα εσώρουχα Mnous ακολουθούν τις αρχές της βιώσιμης μόδας και προωθούν τη συμπερίληψη όλων των γυναικών, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματότυπου. Πρόκειται για προϊόντα από οργανικό βαμβάκι, βαμμένα με φυσικές βαφές, που αξιοποιούν ανακυκλωμένα υλικά και σέβονται τη φυσικότητα των πρώτων υλών.
Αν σας αρέσουν τα κοσμήματα, τότε πολύ σύντομα θα έχετε ένα σοβαρό λόγο για να επισκεφτείτε τον πέμπτο όροφο της Πανεπιστημίου 64, στο κέντρο της Αθήνας. Η Ευαγγελία Βασιλειάδου, δημιουργός του jewlery brand Gishh, ανοίγει εκεί το εργαστήριο – showroom της και σας περιμένει για να σας δείξει από κοντά τις υπέροχες χειροποίητες δημιουργίες της.
Common People Taproom
Σε απόσταση αναπνοής από το γήπεδο του Πανιωνίου, στην οδό Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 36, στη Νέα Σμύρνη, δύο αδέλφια ανοίγουν ένα taproom που έλειπε από την περιοχή. Ο Δημήτρης και ο Αντώνης Ηλιόπουλος θα προσφέρουν στο καλαίσθητο μαγαζί τους μπύρες από μικρές ελληνικές ζυθοποιίες, είτε draft είτε εμφιαλωμένες.
Κεραμειdόgατος
Ένα ολοκαίνουργιο pet shop ανοίγει στο Μεταξουργείο και φιλοδοξεί να γίνει το αγαπημένο στέκι όσων έχουν ζώα συντροφιάς! Ο Κεραμειdόgατος, που βρίσκεται στην οδό Κολοκυνθούς 42, θα προσφέρει ποιοτικές ξηρές και υγρές τροφές επιλεγμένων εταιρειών για σκύλους και γάτες, συμπληρώματα διατροφής, λιχουδιές, βιταμίνες, οικολογικά προϊόντα καθαρισμού και φροντίδας, λουριά, περιλαίμια, μπολ, κρεβατάκια, παιχνίδια, τσάντες μεταφοράς, κλουβιά, ονυχοδρόμια και ό,τι άλλο χρειάζονται οι τετράποδοι φίλοι μας. Η ιδιοκτήτρια, Θεοδώρα Νούλα, πτυχιούχος κλινική διατροφολόγος, θα παρέχει επίσης εξατομικευμένες προτάσεις για τη διατροφή των ζώων, σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους.
Η Oattree αποτελεί μια ελκυστική πρόταση για τους Θεσσαλονικείς που αγαπούν τα νόστιμα γλυκίσματα, αλλά ταυτόχρονα προσέχουν την υγεία τους. Στο κατάστημα της Καρακάση 38, στην περιοχή της Αναλήψεως, η Oattree προσφέρει χειροποίητα, υγιεινά σνακ και γλυκίσματα χωρίς προσθήκη επεξεργασμένης ζάχαρης, όπως μπάρες βρώμης, γκρανόλες, μπάλες ενέργειας, soft cookies, κέικ, τσουρέκια, σοκολατένιους κορμούς, παγωτά και αλείμματα ξηρών καρπών. Τώρα, ανοίγει ένα ακόμη εργαστήριο/κατάστημα στην οδό Γαμβέτα 175, για ακόμη περισσότερες γλυκές εμπειρίες.
Mount Moss Studio
Η Λήδα Διαμαντοπούλου ανοίγει το ολοκαίνουργιο Mount Moss Studio στην οδό Ευρυτανίας 56, στην περιοχή της Πανόρμου. Εκεί θα σχεδιάζει και θα κατασκευάζει κλειστά terrarium, θα δημιουργεί custom miniature landscapes για εσωτερικούς χώρους και θα διοργανώνει βιωματικά εργαστήρια. Τα κλειστά terrarium είναι μικροσκοπικά οικοσυστήματα κάτω από γυαλί, αυτάρκη, που σημαίνει ότι συντηρούνται με ελάχιστη προσπάθεια και παρέμβαση.
Σε μια υπέροχη μονοκατοικία που θυμίζει Παλιά Αθήνα, στην οδό Κόνιαρη 36, στους Αμπελοκήπους, ο Θέμης Καρούκης δημιουργεί τον επαγγελματικό του χώρο, όπου θα παραδίδει μαθήματα κεραμικής και θα λειτουργεί το δικό του εργαστήριο για τη δική του παραγωγή.
The Mpacalicats
Στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Παναγιώτη Παπαγεωργίου 4, σε απόσταση αναπνοής από τον σταθμό Μετρό Αγίας Σοφίας, τέσσερις φίλοι ανοίγουν ένα νέο παντοπωλείο. Το The Mpacalicats θα προσφέρει προϊόντα μαναβικής (φρέσκα φρούτα και λαχανικά) και μπακαλικής, όπως χύμα όσπρια, τυποποιημένα είδη μικρών Ελλήνων παραγωγών, ελαιόλαδο, μέλι, τυριά και αλλαντικά. Παράλληλα, θα λειτουργεί και ως καφεκοπτείο, διαθέτοντας καφέ στο χέρι, ώστε οι πελάτες να δοκιμάζουν τις ποικιλίες πριν τις αγοράσουν.
Ένας ολοκαίνουργιος παιδότοπος θα προσφέρει απλόχερα παιχνίδι, εκπαίδευση και στιγμές χαράς στα παιδιά. Στην οδό Δρυάδων 22 & Χριστιανουπόλεως στο Γαλάτσι, η Αγγελική Παραλύκη δημιουργεί το Kids Place, έναν χώρο που θα προσφέρει ώρες ελεύθερου παιχνιδιού, θεματικά εκπαιδευτικά προγράμματα και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά, ενώ παράλληλα θα διοργανώνει παιδικά πάρτι για γιορτές και γενέθλια.
Beagle Burger Bar
Στο κέντρο της Βέροιας, ένα αμερικανικού τύπου burger house θα προσφέρει σύντομα ελκυστικές γευστικές προτάσεις. Με υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες και πεντανόστιμες συνταγές, το Beagle Burger Bar φιλοδοξεί να γίνει το νέο talk of the town της πόλης.
Ένα μικρό, θεματικό ζαχαροπλαστείο ανοίγει σύντομα τις πόρτες του στην οδό Κομνηνών 15, στο Ίλιον. Η Κατερίνα Αναστασίου δημιουργεί το Sweet Mamas, προσφέροντας χειροποίητα γλυκίσματα υψηλής αισθητικής και γεύσης, με έμφαση σε cupcakes, custom made τούρτες και ποικιλία άλλων γλυκών εδεσμάτων.
Ο Νίκος Ζαντίδης αποκτά το δικό του εργαστήριο σιδηρουργίας στην οδό Ιδρυτών Δήμου Δραπετσώνας 4. Η επιχείρηση θα παρέχει όλες τις υπηρεσίες που πρόσφεραν οι παραδοσιακοί σιδεράδες, θα δέχεται παραγγελίες για custom made χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα και θα διοργανώνει σεμινάρια κατασκευής μεταλλικών έργων, καθώς και εκμάθησης βασικών διαδικασιών κατεργασίας σιδήρου.
Στην οδό Κονίτσης 45, στην Πετρούπολη, ένα ολοκαίνουργιο barbershop φροντίζει την κόμη αντρών και παιδιών. Στο Sharpline Barbershop, ο Θανάσης Γιαννόπουλος θα προσφέρει υπηρεσίες ανδρικής περιποίησης, όπως ανδρικό και παιδικό κούρεμα, λούσιμο, χτένισμα, περιποίηση γενειάδας και τριμάρισμα, παραδοσιακό ξύρισμα με φαλτσέτα, καθαρισμό προσώπου με ατμό και black mask, καθώς και αποτρίχωση με κερί.
Katerina’s Cuisine
Έχοντας μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης, η Κατερίνα Σούλου αποφάσισε να ανοίξει το δικό της vegetarian & vegan μαγειρείο στην οδό Άντερσεν 18, στο Νέο Ψυχικό. Στο Katerina’s Cuisine θα προσφέρει φρεσκομαγειρεμένα vegetarian και vegan φαγητά μέσω take away και delivery.
Peak Training Lab
Στην οδό Αρτάκης 92, στη Νέα Σμύρνη, ο Κωνσταντίνος Χατζηγιάννης παρουσιάζει τον νέο του χώρο άθλησης. Το Peak Training Lab θα παρέχει υπηρεσίες personal training και άσκησης σε ολιγομελή γκρουπ, καθώς και εργοσπιρομέτρηση για εξατομικευμένα προγράμματα εκγύμνασης.
Eclat by Irene
Η Παλλήνη αποκτά έναν νέο χώρο παροχής υπηρεσιών περιποίησης άκρων, μανικιούρ-πεντικιούρ και αποτρίχωσης. Το Éclat by Irene, στην οδό Μιλτιάδου 27, έρχεται να προσφέρει υπηρεσίες ομορφιάς σε γυναίκες και άνδρες.
Scoop it
Ο Στέλιος Αραμπατζής ανοίγει το Scoop it στην οδό Παπαδιαμαντοπούλου 54, στου Ζωγράφου. Εκεί, με μία σέσουλα (scoop), μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε 300 βρώσιμα προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς και όχι μόνο, κάνοντας οικονομία αλλά και στηρίζοντας έναν πιο πράσινο πλανήτη.
Ένα νέο κατάστημα για τους λάτρεις του οίνου έρχεται στο Κουκάκι, στην οδό Ζαν Μωρεάς 12. Η Δήμητρα Κακάση μας συστήνει το Decibel Wines, ένα wine shop που θα διαθέτει σε λιανική και χονδρική ελληνικές και εισαγόμενες ετικέτες βιοδυναμικής καλλιέργειας, φυσικής ή ήπιας παρέμβασης οινοποίησης, καθώς και μικρών οινοπαραγωγών.
Ο Θανάσης Καλλιντέρης, σε ηλικία μόλις 26 ετών, δημιούργησε τη Wizden Microgreens, ένα εργαστήριο στη συμβολή των οδών Στρατηγού Σύρμα και Παναγούλη, στα Άνω Λιόσια, όπου παράγει και διαθέτει microgreens. Με τη βοήθεια του The People’s Trust θα προμηθευτεί εξοπλισμό που θα του εξασφαλίσει ποιοτικότερη και αποτελεσματικότερη καλλιέργεια των λαχανικών, τα οποία θερίζονται σε πολύ πρώιμο στάδιο του κύκλου ζωής τους, προσφέροντας μοναδική γεύση και πλούσια θρεπτικά συστατικά.
Το The People’s Trust ενισχύει τοπικές επιχειρήσεις της Ίμβρου:
Ζαχαροπλαστείο στην Παναγιά
Στην πρωτεύουσα της Ίμβρου, ο Θόδωρος Ζουνέλης ανοίγει ένα ζαχαροπλαστείο όπου θα παράγονται παραδοσιακά γλυκά και προϊόντα του νησιού, όπως αμυγδαλωτά, μπακλαβάδες, σαμσάδες, τραχανάς και γιουφκάς.
Στην κοινότητά μας εντάχθηκε ο πρώτης νικητής του 7ου Κύκλου Επιτάχυνσης του CapsuleT, που υποστηρίζει startups στον τουριστικό κλάδο:
Η Algomo προσφέρει εξυπηρέτηση πελατών με τη βοήθεια AI. Με τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης δημιουργεί εξατομικευμένες εμπειρίες που μετατρέπουν τους επισκέπτες ενός website σε πελάτες.
Στην κοινότητα του The People’s εντάχθηκαν οι παρακάτω νικητές του 2ου κύκλου του incubator GrowCrete, που υποστηρίζει επιχειρήσεις από το νησί της Κρήτης:
Η Ελπινίκη Χαχλάκη και η Κατερίνα Ζέπου δημιουργούν solid cosmetics για την καθημερινή περιποίηση. Αντί για συμβατικά υγρά σαμπουάν, αφρόλουτρα και κρέμες που περιέχουν νερό και απαιτούν χημικά συντηρητικά, προσφέρουν πρακτικές, στερεές εναλλακτικές λύσεις.
Ο Μανώλης Μαντζουνέας παρουσιάζει τη Vision Terra, μια καινοτόμο επιχείρηση που εφαρμόζει ολιστικές πρακτικές γεωργίας ακριβείας. Συνδυάζει παρακολούθηση αγρών με drones, αναγνώριση αναγκών και εφαρμογή των απαραίτητων εισροών (φυτοφάρμακα, λιπάσματα) με χρονική και χωρική ακρίβεια.